Alt Text!
Amerika

Kanadské Rocky Mountains

Kanadské Rocky Mountains | Blog CK Victory Travel

Banff a 10 najfotogeneckejších miest

Vermilion Lakes

Veľmi ľahko dostupné jazerá na pozorovanie východu či západu slnka. Jazrá sa nachádzajú len zopár minút chôdze z centra mestečka Banff. Bohužiaľ, v lete sú veľmi populárne medzi turistami. Jazero je však dostatočne veľké, aby ste si našli miesto vhodné na skvelý záber.

Two Jack Lake

Ďalšie skvelé miesto na pozorovanie a zachytenie krásy štítu Rundle. Zatiaľ som jazero navštívila len v zimnom období, a to práve počas rekordných -29 stupňov Celzia. Jazero sa nachádza neďaleko takzvaného Minnewanka Loop, ktorý vám poskytne ešte oveľa viac skvelých výhľadov, takže si určite nechajte dostatok miesta na memory karte.

Lake Louise

Ako z pohľadnice. Miesto dostupné v lete aj v zime je jedným z „must see“. Ak chcete vidieť viac ako len breh zaplnený stovkami turistov, odporúčam prenajať si kanoe, alebo skúsiť jednu z mnohých turistických trás. Nájdu sa veľmi ľahké a nenáročné chodníčky, ale aj treky určené pre skúsenejších.

Peyto Lake

Jazero alebo vlk? Keď sa bližšie pozriete, jazero na obrázku je v tvare vlčej hlavny. Peyto Lake je ďalším z top miest, ktoré by ste v západnej Kanade mali navštíviť. V lete sa teší obrovskej popularite najmä vďaka jeho tyrkysovej farbe, rovnako je však dychberúce aj v zime obklopené zasneženými vrchmi. Navyše vám nehrozí, že parkovacie miesta budú už od skorého rána plné.

Bow Lake

Vďaka jeho rozlohe sa nebudete musieť báť, že sa vám pri návale turistov neujde miesto na fotenie. Jazero sa nachádza asi hodinu a pol od mestečka Banff na ceste ku ľadovcu Athabasca. Bow Lake je jedno z obľúbených jazier miestnych i turistov, a to vďaka obrovskému parkovisku, na ktorom si môžete oddýchnúť pri cestovaní medzi dvoma národnými parkmi Banff a Jasper.

Emerald Lake

Miesto s výstižným názvom. Emerald znamená v preklade do slovenčiny smaragd. Jazero Emeral má v lete skutočne smaragdovo-zelenú farbu, v ktorej sa odrážajú okolité vrchy. Nachádza sa približne hodinu od mestečka Banff v národnom parku Yoho, ktoré geograficky patrí už do štátu Britská Kolumbia. V lete aj v zime sa tu môžete osviežiť či ohriať v staromódnej chatke dostupnej priamo na brehu jazera.

The Three Sisters

Tri sestry sa premenia na šesť fotení odrazu jazierok a mlák okolo mestečka Canmore ktorá sa nachádza na hranici národného parku Banff, približne pol hodiny od rovnomenného mestečka. Pohorie Three Sisters môžete vidieť takmer z každej strany mestečka Canmore, nájsť ideálne miesto na fotku však nie je tak jednoduché, ja som sa však riadila blogmi fotografov a odporúčam zísť z diaľnice Higway 1 na parkovisko pri tzv. Policeman Creek pri psom parku. Cesta k skvelému záberu vedie cez koľajnice, dávajte si však pozor, za prekročenie koľajníc v Kanade môžete dostať mastnú pokutu, preto hlavne opatrne a dvakrát sa pozrieť naokolo :)

Mt. Norquay

Rovnomenné lyžiarske stredisko je najbližšou zjazdovkou pre obyvateľov Banffu. Rezort je vzdialený len 8 km od centra mesta a okrem kvalitnej lyžovačky si užijete aj výhľad na celé mesto s okolitými vrchmi. K vyhliadke na vrch Rundle a mesto Banff sa dostanete za 10 minút jazdy z centra. V lete je toto miesto turistami zabudnuté, preto ho odporúčam navštíviť najmä pred západom slnka, zatiaľ čo ostatní turisti sú už buď na večeri, alebo ešte fotia odrazy hôr v okolitých jazerách.

Johnson Canyon

Má niekoľko fotogenických spotov, a to horné vodopády, dolné vodopády a tzv. skala v tvare podkovy, ktorá sa nachádza len pár metrov od horných vodopádov v roklne. Vodopády sa nachádzajú asi pol hodiny od mestečka Banff a vedie k nim veľmi nenáročná, krátka túra, a práve preto je toto miesto v lete preplnené turistami. V zime je Johnson Canyon rovnako očarujú, najmä vďaka cencúľom a zamrznutým vodopádom, odporúčam však kvalitnú protišmykovú obuv, v najchladnejších mesiacoch i tzv. stupačky.

Tunnel Mountain

Jedna z najjednoduchších a najľahšie dostupnejších túr priamo v meste Banff. Chodníček, ktorý vedie na vrch vyhliadky, má len jemné stúpanie a dobré značenie a cesta hore trvá približne hodinu naspäť dole ste aj za kratší čas. Trasa je veľmi obľúbená najmä medzi miestnymi, ktorí zvyknú vyšľapať vrch aj denne, či už s ich domácim miláčikom alebo  len na vychádzku so psom :)

Banff ponúka atrakcie a dychberúce výhľady na každom rohu. Samotný národný park Banff má menšiu rozlohu ako susedný Jasper, Banff je však populárnejší a dostupnejší aj pre tých. ktorí nemajú čas na niekoľkodňové túry. Vďačí za to aj dostatku hotelov a nočnej zábavy. určite sa ho oplatí navštíviť aspoň raz život a to najmä vášnivým fotografom a milovníkom horskej turistiky a lyžovania.

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Jesika Žáková

Jesika Žáková

O autorovi

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY