K dobrému vínu neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Podobne ako víno, saké ponúka pestrú škálu chutí, spôsobov servírovania a kombinácií s jedlami, ktoré elegantne dopĺňa. Napríklad spojenie aminokyselín v saké a v rybách vytvára tzv. piatu chuť “umami”„umami“, čo robí saké ideálnym spoločníkom k rybám, ale aj k zelenine či hydine.
Saké sa podáva buď vychladené, alebo zohriate – v závislosti od jeho typu, obsahu cukru a alkoholu, či jedla, s ktorým je spárované. Podáva sa v rozmedzí od 5 °C do 55 °C. Práve táto rozmanitosť a verzatilita saké prispieva k jeho stálej obľube v Japonsku, ale čoraz viac aj vo svete.
TIP: Preskúmajte starobylé chrámy a svätyne, doprajte si lahodné kulinárske špeciality a ponorte sa do jedinečnej kultúry Krajiny vychádzajúceho slnka na zájazde APERITÍV V JAPONSKU s Victory Travel.