Alt Text!

Odpovedáme na 5 najčastejších otázok ohľadom cestovania v tomto roku

Odpovedáme na 5 najčastejších otázok ohľadom cestovania v tomto roku | Blog CK Victory Travel

Aké bude cestovanie v 2021?

Počas uplynulého roka si väčšina z nás na chladničku nepridala nové magnetky zo zahraničnej dovolenky. V dôsledku pandémie sme boli nútení plánované dovolenky zrušiť, či ich nahradiť cestovaním po Slovensku. Aký bude tento rok? Ako vyzerá cestovanie momentálne? Vo Victory Travel sme pre vás spísali odpovede na najčastejšie otázky, ktoré dostávame od klientov:

 

01. Bojím sa, že prídem o peniaze, ak si kúpim zájazd. Akú mám istotu?

V prvom rade každá cestovná kancelária musí mať poistenie proti insolventnosti. To znamená, že v prípade najhoršieho vás odškodní poisťovňa. My si v cestovnej kancelárii Victory Travel uvedomujeme, že minuloročné riešenie s vouchermi za neuskutočnené zájazdy bolo len dočasné. Preto v prípade náhleho zrušenia zájazdu v roku 2021 už vouchery naďalej nebudeme vystavovať. Aby bola vaša dovolenka nielen komfortná a bezpečná, ale aby sme eliminovali aj riziko straty vami vynaložených finančných prostriedkov, najmä v prípade pozitívneho testu pred odchodom na zájazd, alebo náhlej zmeny situácie vo svete, pripravili sme pre vás  VICTORY COVID GARANCIU. Tá okrem iného zahŕňa aj garanciu vrátenia peňazí, v prípade nemožnosti cestovať, či preplatenie PCR testu pred odchodom na zájazd.

Viac o VICTORY COVID GARANCII tu...

 

02. Kde všade sa dá vycestovať?

Zoznam krajín, kde môžeme cestovať, postupne narastá. Krajiny aj letecké spoločnosti sa k súčasnej situácií stavajú zodpovedne a my reflektujeme na tento fakt tým, že našu ponuku stále aktualizujeme a dopĺňame o nové destinácie otvorené turizmu. V momentálnej situácii je to napríklad Zanzibar, Maldivy, Mexiko, či Kolumbia. Na našej stránke pri každom zájazde nájdete aj podmienky vstupu do danej krajiny ako aj opatrenia po návrate na Slovensko.

 

03. Aká je momentálna situácia v hoteloch, destináciách?

Poväčšine je všade omnoho menej turistov, ako za normálnych okolností, čiže pobyt je oveľa bezpečnejší. Všade vo svete sa už dodržiavajú protiepidemické opatrenia, takže z hľadiska bezpečnosti je viac-menej jedno, či trávite zimu doma na Slovensku, alebo s nohami v piesku na Maldivách. Epidemiológovia sa navyše zhodujú v tom, že šírenie vírusových ochorení je v teplom podnebí výrazne nižšie. Teraz je, viac ako kedykoľvek predtým, dôležité cestovať v malých skupinkách a nezúčastňovať sa masového turizmu. My cestujeme vždy v skupinkách do 15 osôb, pre komfort a bezpečie našich klientov. Tiež si u nás môžete vyskladať zájazd na mieru, kde pôjdete iba vy so svojimi blízkymi a sprievodcom. 

 

04. Na čo je dobré dbať v aktuálnej situácii?

Dodržiavať všetky bezpečnostné inštrukcie a určite odporúčame využiť služby spoľahlivej cestovnej kancelárie. Pred objednaním zájazdu si treba dať pozor na to, aké záruky CK ponúka v prípade zrušenia zájazdu, a či má kvalitné poistenie proti úpadku. Pri akomkoľvek probléme v zahraničí máte potom väčšiu istotu, že to za vás vyrieši cestovka. Navyše my vo Victory Travel máme na každom zájazde skúsených sprievodcov, ktorí vás nielen prevedú destináciou, ale sú nápomocní aj v prípade vzniku nečakaných komplikácií. Okrem toho majú informácie z prvej ruky, keďže mnohí z nich priamo žijú v daných destináciách.

 

05. Aké budú trendy cestovania tento rok?

Tento rok určite nebude o veľkých turistických atrakciách a vysoko frekventovaných miestach. Oveľa zaujímavejšie bude preto objavovať prírodné krásy a nie príliš známe miesta. Podporíte tak aj lokálne komunity, ktoré to teraz určite ocenia viac, ako kedykoľvek predtým. Namiesto spájania viacerých krajín, tento rok organizujeme hlavne zájazdy do jednej destinácie s minimom leteckých presunov. Tiež je teraz ten správny čas na relax na súkromných plážach rezortov, kde sa s ostatnými turistami ani nestretnete. 

Safari v Botswane je tento rok lepšie ako kedykoľvek predtým. Zdroj: CK Victory Travel
Súkromné pláže rezortov na Maldivách sú dokonalým miestom na oddych bez ostatných turistov. Zdroj: CK Victory Travel

Ak si túžite dopriať kvalitný zážitkový zájazd, pozrite si našu ponuku. Už 17 rokov sa staráme o vaše pohodlie a nezabudnuteľné zážitky.

PREJSŤ NA PONUKU ZÁJAZDOV

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Zuzana Čaprnková

Zuzana Čaprnková

O autorovi

Profesiou fotografka odišla na Ostrov bohov - Bali, kde na Univerzite umenia v Denpasare študovala tradičné umelecké remeslá. Do Indonézie sa okamžite zamilovala a našla v nej nekonečný zdroj inšpirácie. Bali je teraz jej druhý domov, kam sa neprestáva vracať. Tiež skúsila, aké je to žiť v krajine, kde v lete slnko nezapadá - v Nórsku študovala aj pracovala a precestovala ho celé od Osla až po Nordkapp. Ako sprievodkyňu ju môžete stretnúť na našich zájazdoch do Ázie a do Európy.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY