Alt Text!
Ázia

Prečo je Bangkok cool?

Prečo je Bangkok cool? | Blog CK Victory Travel

Bangkok považujem za veľmi autentické miesto. Hlavné mesto Thajska ponúka rušné ulice, voňavé jedlo na každom kroku, milých, usmievajúcich sa Thajcov koketujúcich na preplnených uliciach, romanticky vykrikujúcich ladyboys, bláznivých jazdcov na skútroch.

Vidieť je toho naozaj veľa. Rada chodievam do Bangkoku, či už za zábavou, skvelým jedlom alebo spirituálnym potešením. Podľa toho, čo hľadáte, ponuka je vždy široká.

 

Kam a kedy v Bangkoku?

Cez deň sa môžete prechádzať po uliciach alebo sa vybrať niekam na tradičný trh, nakupovať lacné oblečenie i elektroniku, v noci zasa objavovať vysvietené ulice, ochutnávať kadejaké street food.

Užiť si atmosféru nočného trhu je skvostom, kde mnoho turistov prichádza najmä za potešením z lokálneho jedla. Jedinečnou skúsenosťou môže byť opojiť svoje zmysly niečím výnimočným ako smažené kobylky alebo iným druhom hmyzu.

 

Ulice Bangkoku nikdy netíchnu, vždy sa niečo deje, bary sú preplnené turistami, skrátka to tam žije a vždy sa dá zabaviť. Proste ázijské rušné veľkomesto. Cez deň sa čas spomalí a upokojí, túto atmosféru vykresľujú najmä budhistické chrámy.

 

Khao San Road

V Bangkoku nájdete všetko od drahých hotelov, cez cenovo priemerné ubytovanie až po lacné backpackerské guesthousy. Stačí sa odviezť na populárnu „Khao San road“, ktorú niektorí nazývajú ako „miesto na zmiznutie“. Je to taká nejaká centrálna oblasť ponúkajúca ubytovanie, rôzne obchody s použitými knihami, remeslami, oblečením, atď.

 

 

Grand palace

Kráľovský palác sa nachádza asi 1 kilometer od Khao San road, teda v úplnom srdci Bangkoku. Oficiálne bol sídlom kráľov Siamu od roku 1782, Siam sa neskôr premenoval na Thajsko. Pozostáva z viacerých budov, hál, paviliónov, asi najznámejším je kaplnka „Wat Phra Kaew alebo „Chrám smaragdového Buddhu“. Nie je to však budhistický chrám, za ktorého sa považuje. Kráľovský palác je istotne najpopulárnejšou turistickou atrakciou Thajska.

 

Wat Arun

Patrí k jedným z najimpresívnejších chrámov, pretože je umiestnený hneď vedľa rieky Chao Phraya, čo mu dodáva skvelú atmosféru. V preklade to znamená „chrám úsvitu“, ale odporúčam jeho návštevu počas západu slnka alebo v noci, keď je krásne vysvietený.

 

Floating market

Predstavte si drevené lodičky a na nich sediace staručké babičky alebo deduškov, ktorí majú tieto loďky naplnené čerstvým ovocím, zeleninou, kvetmi. Akýsi trh na vode, kde predavači jedla vám s radosťou pripravia nejaké morské príšerky alebo tradičné nudle rovno na plávajúcich lodiach s grillom a panvicami. Skúsenosť ako vystrihnutá z časopisu o varení.

 

Wat Pho

Hneď za Chrámom smaragdového Buddhu nájdeme chrám „Wat Pho“. Patrí k najväčším chrámových komplexom v meste a preslávil sa obrovskou ležiacou sochou Budhu. Meria 46 metrov na dĺžku, 15 metrov na výšku a dá vám pocit, ako keby nad vami ležal mierumilovne sa tváriaci obor s masívnymi 5 metrovými, špecificky dekorovanými nohami. Okrem tejto sochy sa v priestoroch robia aj thajské masáže, ktoré môžu uvolniť telo po celodennej chôdzi.

 

Chatuchak market

Tržnica Chatuchak – poznávacie miesto Bangkoku nemožno vynechať. Oprášte zjednávacie schopnosti a bežte sa vyblázniť na tento trh v rozlohou 35 árov, s množstvom asi 8000 stánkov rozdelených dokonca do 27 sekcií. Nahodiť ľahké oblečenie a pripraviť sa na to, že tu turista dokáže stráviť aj pol dňa nakupovaním všetkého možného.

Nájsť sa tu dá: oblečenie a doplnky, remeslá, keramika, umenie, knihy, nábytok, rastliny, domáce zvieratá, atď.,  a samozrejme aj jedlo na doplnenie síl pri vyčerpávajúcich nákupoch.

 

Soi Cowboy

Už ten názov znie celkom zaujímavo. Ulica pomenovaná po cowboyovi, ten tu otvoril prvý bar v roku 1970. Ak vám niečo hovorí populárna oblasť red light disctrict v Amsterdame, tak Bangkok určite nezaostáva ani neprekvapí. Nie je prvým ani posledným tohto typu v Bangkoku, ale má viac karnevalový nádych. UV svetlom žiariace bary, lacné drinky, na bare sa krútiace Thajky, okolo týč sa vrtiace tanečnice v sexi kostýmoch a bláznivá muzika vyhrávajúca v nekonečne dlhé, rušné noci.

 

Myslím, že Bangkok má toho ponúknuť celkom dosť. Výnimočných miest sa nájde kvantum, spomenuté vyššie, patria medzi tie, ktoré by som určite odporučila všetkým návštevníkom.

O zaujímavé zážitky budete mať určite postarané!

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Petra Tiklová

Petra Tiklová

O autorovi

Petra je mladá zcestovaná duša, ktorá po prvej návšteve Ázie v roku 2010 pochopila, že tam nechala kúsok srdca a musela túto posadnutosť premeniť na realitu. Opustila neskôr Slovensko a usadila sa v tropickej Indonézii, na Bali, kde žije takmer 3 roky. Tento raj sa stal jej druhým domovom. Rada cestuje najmä po juhovýchodnej Ázii. Na svojich dobrodružstvách najradšej využíva lokálne spôsoby dopravy, ochutnáva rôznorodé jedlá a obľubuje sa vždy pustiť do reči s miestnymi obyvaťeľmi, aby sa naučila všetko o kultúre a živote v danej krajine. Jej potrebou je mať vždy ten najautentickejší zážitok. Prispôsobila sa pomalému tempu na Bali, kde sa snaží pomáhať rozvoju udržateľného a ekologického turizmu. Dni trávi tiež aktívne na surfe, cvičí yogu, alebo ju často nájdete vysmiatu pri západe slnka na pláži s kokosom v ruke. Zažíva tam denne všedné i nevšedné situácie, o ktoré sa bude s Vami pravidelne deliť.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY