Alt Text!

Top destinácie na rok 2020 podľa Juraja Uvíru

Top destinácie na rok 2020 podľa Juraja Uvíru | Blog CK Victory Travel

Ešte ste si nevybrali svoju cestovateľskú destináciu na rok 2020? Nechajte si poradiť od Juraja Uvíru, odborníka na Áziu a Európu. Tu je výber jeho TOP 10 najobľúbenejších zájazdov z nášho katalógu. Veríme, že si vyberiete zo starostlivo pripravených noviniek a prepracovaných itinerárov, ktoré sme v tomto roku všetky osviežili, občerstvili a obliekli do nového šatu.

Thajsko, Malajzia, Kambodža, Indonézia, Singapur

Jednoznačný TOP medzi našimi zájazdmi, dlhodobo sa tešiaci veľkému úspechu a spokojnosti. Do detailov prepracovaný program, počas ktorého vás komplexne zoznámime s rozmanitosťou krajín Juhovýchodnej Ázie. Cestujeme pohodlne s piatimi preletmi v cene zájazdu. Nasajte atmosféru tisíc rokov vyslovovaných modlitieb v najväčších chrámoch sveta, ponorte sa do víru dynamických metropol, užite si 4 dni na brehoch Andamanského mora, ochutnajte to najlepšie z tamojšej kuchyne a nechajte sa nakaziť optimistickým životným postojom ázijských kultúr.

Morské kajakovanie v lagúnach národneho parku na Krabi

Bali– tajné miesta Juraja Uvíru

Okružný roadtrip na málo navštevované miesta ostrovov Bali, Jáva, Nusa Penida a Menjangan nabitý zážitkami. Na Bali sme doma a dostaneme vás aj na miesta, kam iní nemôžu. Vyskúšame si surfovanie, šnorchlovanie či potápanie s obrovskými morskými mantami, ochutnáme čerstvo uloveného kraba, vylezieme na sopku s toxickým jazerom v kráteri, necháme sa schladiť vodopádom a okúpeme sa na najkrajších tajných plážach. Zoznámime sa so špecifickými balijského hinduizmu a vysvetlíme si všetko o fascinujúcich magických rituáloch. Podarí sa nám aj nejaký navštíviť?

Ostrov jeleňov Menjangan

 

Island

Či už si vyberiete okružnú cestu okolo celého ostrova, alebo najkrajšie miesta v okolí Reyklavíku, krajina ohňa a ľadu vás zaručene ohromí. Aktívne sopky, lávové a geotermálne polia, gejzíry, ľadovcové lagúny a dych berúce vodopády, ktorých krása sa slovami nedá obsiahnuť. Tulene a morské vtáky vo voľnej prírody, pozorovanie veľrýb na otvorenom mori, jazda na islandských koňoch po lávových poliach, relax v liečivej vode modrej lagúny a romantický Reykjavík s pestrou kultúrnou scénou a s výbornými reštauráciami. Island si zamilujete.

Najkrajšie vodopády Islandu

Nórsko – Lofoty a Nordkapp

Cesta ďaleko za polárny kruh na najkrajšie ostrovy Nórska – Lofoty a odtiaľ ešte ďalej, až na Nordkapp, posvätné miesto Laponcov a najsevernejší  bod Európy, kde sa stretá Atlantický a Severný ľadový oceán. Táto vzácna krajina ponúka nedotknuteľnú krásu majestátnych hôr, hlboké fjordy, škrek morských vtákov a divoké piesočnaté pláže. Preskúmame tie najromantickejšie rybárske dediny, vydáme sa na more za porozorovaním veľrýb, navštívime rodinu Sámov (Laponcov), ktorí tu ešte stále tradičným polo-divokým spôsobom chovajú soby aj kultúrne bohaté Tromso, prezývané Parížom severu.

Romantická rybárska dedinka Reine

 

Jordánsko

Prevoňané čajovne, chutná arabská shwarma a vodné fajky v starobylom Ammáne, skalné mesto Petra ukrývajúce obrovské chrámy vytesané priamo do ružovkastého pieskovca, šnorchlovanie v priezračnom Červenom mori a liečivý kúpeľ v rýchlo miznúcom Mŕtvom mori, deň v krajine červenkastého piesku na púšti Wadi Rum a noc v beduínskom kempe a „Jordánske Pompeje“ Jerash, ukryté niekoľko storočí v piesku. Z biblickej hory Nebo sa nám naskytne pohľad na zasľúbenú zem, tak ako Mojžišovi po jeho 40-ročnom putovaní.

Čarovné mesto Petra vytesané do ružovkastého pieskovca

 

To najlepšie z Ruska

Múzeum pod holým nebom s uvoľnenou euróspkou atmosférou a čerstvý severský vzduch. To je Petrohrad. Pokojné parky Kolomenskoje oproti sústave Stalinových vežiakov v hlavnom meste Ruska. Galéria pod zemou v podobe siete moskovského metra s jeho unikátnymi stanicami a prazvláštna atmosféra metropoly medzi dvoma kontinentmi. Zažite s nami súčasné Rusko!

Červené námestie v Moskve

Vietnam a Kambodža komfortne

Jeden z najúspešnejších programov nášho katalógu. Ideálne spojenie histórie a atmosféry veľkomiest s prírodou a s relaxom na pláži. Romantické večery vo svetle lampiónov v najkrajšom meste Vietnamu Hoi An, fantastické výhľady v zálive drakov Halong Bay, charizma veľkomiest Saigon a Hanoj, ohromujúce chrámy kambodžského Angkoru a život v rybárskych dedinách na najväčšom jazere juhovýchodnej Ázie Tonlé Sap. K tomu najzdravšia kuchyňa sveta vo Vietname a prekvapivé pouličné špeciality v Kambodži.

Najväčšia náboženská stavba Angkor Wat

Faerské ostrovy

Súostrovie uprostred Atlantiku, kde prebýva viac oviec ako ľudí. Krása týchto (ešte stále málo navštevovaných) ostrovov šliape na päty Islandu. Scenérie ako vystrihnuté z rozprávky. Vodopády padajúce z vysokých útesov priamo do mora, jazerá stúpajúce do kopca, skamenený škriatok a čarodejnica a obrovské kolónie tučniakov severu. Fotoaparáty si naplníte pohľadnicovými zábermi a na Faerské ostrovy nikdy nezabudnete.

Vodopád Mulafossur

Čína, Tibet Nepál, India

Nezabudnuteľná cesta pre pravých dobrodruhov. Neuveriteľná kombinácia podnetov, ktoré nám svojou širokou škálou vyrazia dych a budeme ich spracovávať ešte dlho po návrate. Spiritualita náboženstiev, krása prírodných scenérií, dynamika veľkomiest, kultúrna pestrosť tradícií a zvykov, postupne sa meniaca fyziognómia miestnych ľudí a zaujímavá tradičná gastronómia. Obrovský balík dobrodružstva, ktorý je radosť rozbaľovať!

Život na streche sveta

Srí Lanka

Z vtáčej perspektívy pripomína kvapku padajúcu do vôd Indického oceánu. Svojou rozmanitosťou patrí medzi najkrajšie destinácie sveta – Srí Lanka! Bohatá nielen kultúrou, ale aj prírodou. Tropický ostrov, ktorý od rovníka delí len 7 stupňov a vďaka svojej kráse právom dostal meno Perla Indického oceánu. Prví arabskí obchodníci, ktorí sa tu vylodili, ho zas nazvali Serendib – Vrodené šťastie. Z tohto pomenovania vzniklo aj slovo serendipity, a teda „objavovanie šťastia, krásy a dobra bez toho, že by sme sa o to nejako zvlášť snažili“. A presne taká je Srí Lanka!

Najscénickejšia jazda vlakom krajinou Srí Lanka
PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Zuzana Čaprnková

Zuzana Čaprnková

O autorovi

Profesiou fotografka odišla na Ostrov bohov - Bali, kde na Univerzite umenia v Denpasare študovala tradičné umelecké remeslá. Do Indonézie sa okamžite zamilovala a našla v nej nekonečný zdroj inšpirácie. Bali je teraz jej druhý domov, kam sa neprestáva vracať. Tiež skúsila, aké je to žiť v krajine, kde v lete slnko nezapadá - v Nórsku študovala aj pracovala a precestovala ho celé od Osla až po Nordkapp. Ako sprievodkyňu ju môžete stretnúť na našich zájazdoch do Ázie a do Európy.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY