Alt Text!
Ázia

Yoga na Bali

Yoga na Bali | Blog CK Victory Travel

To, že Bali je nádherné a jedinečné miesto, už bolo opísané v stovkách článkov od cestovateľov, ktorí pocítili na vlastnej koži jeho výnimočnosť a nechali tu kus svojho srdca.

Každý si vyberie z ostrova Bohov to svoje – farebné a voňavé hinduistické ceremónie, tropickú prírodu a jej šťavnaté ovocie, kilometre strmými sopkami hore a dole, surfovanie v teplých vodách Indického oceánu, podmorský raj potápačov alebo neutíchajúce párty.
Ja vás dnes zavediem do sveta Yogy a spirituality na Bali.

 

 

Vraví sa, že kde je hinduizmus, tam je Yoga. Všetci vieme, že Yoga je stará niekoľko tisíc rokov a pochádza z Indie. V polovici minulého storočia sa Yoga začala šíriť smerom na západ a dnes sa teší popularite na celom svete. Bali sa za posledné 10-ky rokov vďaka podnebiu, šarmantným domácim a samotnému spiritu tejto svetovej križovatky čakier stalo absolútnou mekkou yogy a spirituality. Sú tu desiatky Yoga a meditačných centier, retreat a trainingových centier a tanečných a akýchkoľvek škôl . Či už chcete tráviť čas osamote v srdci džungle, alebo túžite po spojení nad sójovým kapučínom a trávovým džúsom (pri všetkej počestnosti) s rovnako zmýšľajúcou a otvorenou komunitou, určite si vyberiete podľa svojich očakávaní.

Yoga boom dostal na obrátkach po veľkej sláve filmu „Jedz, modli sa a miluj“ (2010) , keď Ubud zaplavili stovky rozvedených „Julia Roberts“ z celého sveta. A početní „Javier Bardem-ovia“ (o 30 kg ľahší, keďže sa stravujú  v e  g a n- r a w ). A tak sa spolu prepájajú („I feel connected“), transformujú, jógujú a dúfajú. Dúfajú, že nájdu zdravie, lásku, slobodu a hlbší zmysel toho všetkého. A tak sa veľmi jednoducho a dennodenne ocitáte vo vesmírnych, tantrických a často komicky dlhých 1-minútových objatiach s ľuďmi, ktorých sotva poznáte, ale tešíte sa, že aj vy ste „connected“. Celé to pôsobí ako jeden veľmi príjemný yogový Disneyland pozitivity.

 

 

Je už na Bali porekadlom, že keď hodíte kameňom, trafíte aspoň jedného Yoga učiteľa. Momentálne ich je aktívnych okolo 700. A každým dňom pribúdajú desiatky nových. Čo je fantastická správa o tom, že svet sa prebúdza, chce žiť spokojne a zdravo. Svet potrebuje viac Yogy. Nielen tej vykrútenej s prehodenými nohami za chrbtom, ale Yogy myšlienok, slov, činov a života.

Ak sa teda ocitnete na Bali a chcete zažiť výnimočný spirituálny zážitok, určite si nenechajte ujsť mestečko UBUD, v srdci ostrova. Zájdite si na „Sunday ecstatic dance“ v YOGA BARN, „Acro yoga jam session“ v RADIANTLY ALIVE, okúste skvelú „vinyasa yogu“ v INTUITIVE FLOW. Ak chcete po hodine Yogy doplniť energiu vodou z čerstvého mladého kokosu pri západe slnka na pláži (a k tomu sa pokochať pohľadom na sexy telá surferov), tak sa vyberte napríklad do oblasti CANGGU. Moja absolútna srdcovka je ranná „Mysore Class“ v SAMADI YOGA a vždy ma dobije pozitivitou vedená Ashtanga v hippiesackom Yoga Eco resort SERENITY. Nemôžem nespomenúť štýlové bambusové yoga centrum POWER OF NOW OASIS priamo na pláži v oblasti SANUR.

 

 

Ak vám po prečítaní stoja chlpy na rukách a dlane sa samé stočili do mudry, plus nepohŕdate oceánom a tropickou džungľou, znamená, že YOGA ZÁJAZD NA BALI je presne pre vás.

Čeknite si tie so mnou v našom katalógu : Joga na Bali

 

Ak túžite po ešte väčšom dobrodružstve, vyberte sa na tento:

Gili, Lombok, Bali, Jáva

Buďte šťastní!

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Marcela Mattová

Marcela Mattová

O autorovi

Mladá, zvedavá žena plná vášne k cestovaniu, dobrodružstvu, tancu, so zmyslom pre humor, otvorená poznávať čokoľvek nové, čo tento krásny svet prináša. Na Slovensku študovala jazyky a manažment turizmu a išla svedomito za svojim snom- oslobodiť sa a precestovať svet. Už tretí rok spoznáva Indonéziu, kde sa presťahovala, aby študovala tradičné indonézske tance a remeslá. Medzičasom sa stala inštruktorkou jogy, v joge a meditácii našla zmysel svojho bytia a inšpiráciu pre ďalšie kroky. Vďaka znalosti miestneho jazyka Vám ukáže a predstaví skutočné odlišnosti našej a východných kultúr, náboženstiev, rozdielnosti vnímania každodenných otázok. Na zájazdoch s Marcelou sa môžete tešiť na bonus vo forme rannej hodiny jogy, alebo sa rozhodnite pre jogovo a duchovne orientované zájazdy po Indonézii s touto sprievodkyňou. S Marcelou si zaručene užijete vašu vysnívanú a zaslúženú dovolenku po juhovýchodnej Ázii, vychutnáte si gastronomické nebo (občas aj peklo:)), prídete na iné myšlienky a vrátite sa do svojho denného života vysmiati, s nadhľadom a väčším pochopením pre celý svet okolo Vás.