Alt Text!
Afrika

Prečo ľudia cestujú na Madagaskar?

Prečo ľudia cestujú na Madagaskar? | Blog CK Victory Travel

Na Madagaskar prichádzajú cestovatelia, aby videli endemický svet rastlín a zvierat, ktorý neuvidia nikde inde na svete, aby navštívili dažďové pralesy, pozorovali vo voľnej prírode lemure a chameleóny, prešli sa po aleji baobabov, alebo sa túlali vápencovými národnými parkami – tsingami, prechádzali sa ponad skalné rokliny cez kývajúce sa mosty, alebo sa vnárali do jaskynného sveta pod nimi.

Madagaskar je 12x väčší ako Slovensko a pre cestovateľov s túžbou po poznaní ponúka oveľa viac ako iba lemure, baobaby , vápencové skaly a pláže.

Je to subkontinent, ktorý sa samostatne formoval desiatky miliónov rokov až do dnešnej unikátnej podoby. Je obmývaný tisíckami kilometrov osamelých pláži Mozambického prielivu a Indického oceána.

Dažďové pralesy, vysoké hory a rozsiahle savany s minimálnou cestnou infraštruktúrou dodnes ukrývajú veľa pre vedcov, bádateľov alebo dobrodružných cestovateľov, ktorí sa neboja zľaviť z civilizačného komfortu a objavovať nielen prírodu, ale aj etnické skupiny obyvateľov a dodnes stále málo zmapovanú históriu tohto Grande ile (v slov. preklade tzv. Veľkého ostrova).

Na našich zájazdoch môžete precestovať juh, západ, východ aj sever Madagaskaru a dostať sa do lokalít, ktoré nie sú štandardným cieľom turistov. Spolu s nami môžete dosiahnuť najsevernejší bod Madagaskaru, absolvovať výstupy vo Francúzskom pohorí, alebo historickú pevnosť Windsor Castle, plaviť sa po Smaragdovom mori, navštíviť oba vápencové parky Tsingy na ostrove , aj Červené tsingy, ktoré sú pieskovcového pôvodu.

Ukážeme vám Beňovského ulicu v troch mestách na Madagaskare a priblížime históriu, zvyky miestneho obyvateľstva, jeho jazyk i gastronómiu Madagaskaru. Ľudia Madagaskaru, ktorí sú veľmi príjemní, pohostinní a mierumilovní, sú najväčšou hodnotou tohto ostrova.

 

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Vladimír Dudlák

Vladimír Dudlák

O autorovi

Vladimír Dudlák, riaditeľ Združenia Mórica Beňovského a sprievodca Victory Travel. Vladimír sa na svojich cestách po svete venuje Madagaskaru intenzívne od roku 2010. Na Madagaskare zorganizoval mnoho bádateľsko-filmárskych expedícii, natočil niekoľko filmových dokumentov a vydal dva knižné tituly s touto tématikou. Madagaskar si natoľko obľúbil, že sa tam stále vracia a objavuje ďalšie lokality.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY