Alt Text!
Európa

Severne Írsko: Game of Thrones, IRA

Severne Írsko: Game of Thrones, IRA | Blog CK Victory Travel

Nemal som veľa času, a tak som si objednal výlet s lokálnou cestovkou. Išli sme, išli a stále som len od sprievodcu počúval: ,,Game of Thrones film location on the left”, ,,Game of Thrones film location on the right”. Lokality zo seriálu sú všade.

Zaujímavý bol aj príchod do Belfastu, kde nám sprievodca hovoril o skládke odpadu, ,,Ak by ste tadiaľto išli pred pár rokmi, zapchávali by ste si kvôli smradu nos”. Dnes je na mieste priam gigantické filmové štúdio, kde sa spomínaný seriál natáča. Natáčanie seriálu dnes najväčším podielom prispieva k tvorbe HDP krajiny.

 

Okrem prenádherného pobrežia ma zaujala prehliadka Belfastu. Prehliadku nazvali Political tour. Počas nej nás írskou časťou mesta previedol desať rokov väznení bývalý člen IRA. Počas druhej časti nás zas sprevádzal bývalý vojak, ktorý sa staral o poriadok na britskej strane. Poriadok znamená, že odisťoval bomby a zatýkal teroristov. Je až neuveriteľné, že medzi časťami mesta je dodnes múr, ktorý má 1.2 kilometra dĺžku, je 1 meter hrubý a kombinácia múr a pletivo s ostnatým drôtom má výšku 19 metrov.

 

Ak Vás Filipove zápisky z Írska doplnené o fotografie zaujali, neváhajte a pridajte sa k nám na zájazd, ktorý odsprevádza práve Filip.

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Filip Gelačik

Filip Gelačik

O autorovi

Filip Gelačik je jednoducho človek s potrebou pohybu, poznávania a akcie, o ktorú sa s vami rád podelí kdekoľvek. Žil vo viacerých krajinách Európy a v USA. Nielen na cestách sa veľa pýta, rád sa okúpe v zime, zabehá si bosý, skoro vstáva, spoznáva, ochutnáva a užíva si pocit z neznámeho. S vami sa vydá na cestu po Peru, Bolívii, Čile, Argentíne, Uruguaji, Brazílii, Albánsku a Kosove, Škótsku, Novom Zélande, USA, Gruzínsku, Arménsku a ďalších destináciách v prírode a na horách.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY