Alt Text!
Ázia

Surfovanie na Bali

Surfovanie na Bali | Blog CK Victory Travel

Keď sa povie dovolenka na Bali, mnohí si predstavia romantickú dedinu Ubud z filmu Jedz, modli sa a miluj, ďalší krásnych usmiatych balinízanov s kvetmi za uchom a iní zas divoký indický oceán a jeho povestné vlny. Ostrov Bohov má naozaj mnoho tvári a jednou z nich je nepochybne raj surferov. Sú tu ideálne podmienky pre úplných začiatočníkov a aj profíkov. Musíte však vedieť, kam sa za tou správnou vlnou vydať. My vám poradíme!

Surfovanie v Kute

O Kute už asi každý počul. Najnavštevovanejšia časť ostrova ponúka okrem množstva reštaurácií, barov a nočného života krásnu piesočnú pláž dlhú až tri kilometre. Ideálne miesto pre surferov – začiatočníkov. Jemný piesok bez koralov, či kameňov predstavuje bezpečie aj v prípade, že vás nejaká tá vlna „zomelie“. Väčšinou sú tu vlny mierne a výška vody nepresahuje rovinu vášho hrudníka, čo pre začiatočníkov znamená možnosť zoskočiť z dosky a oddýchnuť si medzi jednotlivými vlnami. Pláž je strážená aj pobrežnou hliadkou, v prípade akéhokoľvek nebezpečenstva úrazu. Priamo na pláži je mnoho požičovní surfov, kde si môžete objednať lekciu s učiteľom za cca 15€ na dve hodiny.

Surfovanie v Seminyaku

Štvrť Kuta smerom na sever plynule prechádza do štvrte Seminyak. Pláže ako Legian Beach, Seminyak Beach a Double Six Beach predstavujú podobné podmienky ako v Kute, vhodné pre deti a začiatočníkov, ktoré si budete užívať s menšim počtom ostatných surferov. Po surfovaní si navyše môžete užiť  skvelé jedlo a miešaný drink pod farebným slnečníkom priamo na pláži.

Surfovanie v Canggu

Vychýrená pláž Pantai Batu Bolong a susedná Echo Beach sú Ďalšími obľúbenými cieľmi surferov všetkých kategórii, od začiatočníkov po profíkov. Vlny tu môž byť mierne a nízke ale aj agresívne a vysoké. Záleží na faktoroch ako príliv/odliv, príboj či vietor. Dno je na mnohých miestach skalnaté, preto je obzvlášť rozumné ísť do vody so skúseným učiteľom, ktorý to tu dokonale pozná. Radi vás s takými zoznámime :). Absolútne nádherné je surfovanie v Canggu pri západe slnka, kedy z plážových barov začína znieť hudba a vy sa príjemne naladíte na večernú párty ešte vo vode.

Surfovanie na Bukite

Polostrov Bukit na juhu Bali so svojím členitým, skalnatým pobrežím predstavuje surf spot pre pokročilých a profesionálnych surferov. Vlny sú tu často vysoké a tvoria sa na nich barely. Skalnaté dno a útesy predstavujú hrozbu, ktorú vedia zvládať len tí pokročilejší. Medzi obľúbené pláže patria Balangan, Bingin, Padang Padang, Green Bowl či Dream Land beach. Vstup do vody je tu komplikovaný, a keď je odliv, musíte sa prejsť niekoľko desiatok metrov po skalách, kým sa dostanete do vody.

Po surfovaní nič nepadne lepšie ako dobré jedlo a dobré pivko. Naši skvelí sprievodcovia, ktorí na Bali študovali a dlhodobo tu žijú vám s radosťou odporúčia ich obľúbené podniky

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Zuzana Čaprnková

Zuzana Čaprnková

O autorovi

Profesiou fotografka odišla na Ostrov bohov - Bali, kde na Univerzite umenia v Denpasare študovala tradičné umelecké remeslá. Do Indonézie sa okamžite zamilovala a našla v nej nekonečný zdroj inšpirácie. Bali je teraz jej druhý domov, kam sa neprestáva vracať. Tiež skúsila, aké je to žiť v krajine, kde v lete slnko nezapadá - v Nórsku študovala aj pracovala a precestovala ho celé od Osla až po Nordkapp. Ako sprievodkyňu ju môžete stretnúť na našich zájazdoch do Ázie a do Európy.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY