Alt Text!
Európa

Víkend v Oslo

Víkend v Oslo | Blog CK Victory Travel

Do Nórska sa cestuje za prírodou. Môžete si tam rozložiť stan a nachytať ryby mimo vyhradených kempov a bez rybárskeho lístka. Proste sloboda.

Oslo plné sériových vrahov?

Ja som ale navštívila polmiliónové Oslo. Poznala som ho iba cez postavu obľúbeného hrdinu temných detektívok autora Jo Nesbø, Harryho Hola, ktorý pracuje a žije v Oslo. Miesta a štvrte v meste hrajú dôležitú úlohu pri naháňaní sériových vrahov. Opak bol pravdou.

Oslo ma ohromilo svojou prívetivosťou. Aj keď leží asi 1 700 km severozápadne od Slovenska, mali sme šťastie na pekné počasie. Cestovala som so Zuzanou Kaprinay. Obidve sa vyhýbame turistickým destináciam. Radi sa nazývame cestovateľkami. A v Oslo nás čakali stretnutia s množstvom ľudí od umeleckých remesiel, ako tu nazývajú dizajnérov, fotografmi a majiteľmi galérií. To nám nebránilo cestou na stretnutia obdivovať modernú budovu opery, či funkcionalistickú radnicu, kde sa každoročne odovzdáva Nobelova cena.

Podľa jedného prieskumu väčšina obyvateľov Osla by nechcela žiť nikde inde. Celkom ich chápem. Je skvelé žiť a pracovať v meste plnom umenia, kde sa v parku cvičí jóga či hromadne piknikuje s jednorazovými barbecue setmi.

Pripravili sme pre cestovateľov nový koncept – Za umením do Oslo, ( Travel with Purpose), kde sa môžete stretnúť s miestnym umelcom a stráviť s ním čas, zažiť „ workshop“ a okrem toho si samozrejme pozrieť aj mesto a jeho atrakcie

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Lucie Meisner

Lucie Meisner

O autorovi

Lucie Meisnerová chcela pôvodne do sveta poslať svoju dospievajúcu dcéru, napokon však odišla dobrovoľníčiť na Island ona. Magický ostrov jej učaroval a stále sa tam vracia. Svoje skúsenosti publikuje v blogoch a delí sa o ne aj na zájazdoch ako profesionálna sprievodkyňa. Rada chodí do kopca, poobede si zvykne vychutnať silné espresso a bojí sa karuselových dverí. Vyštudovala marketingovú komunikáciu a vydala Angličtinu a Nemčinu na počúvanie.

ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY