Alt Text!

Leto 2024: 11 tipov kam na dovolenku s Victory Travel

Leto 2024: 11 tipov kam na dovolenku s Victory Travel | Blog CK Victory Travel

Každý dobrodruh vie, že plánovanie letného cestovania je náročné najmä na výber destinácie. Deti a študenti majú prázdniny, dospelí nahlásené dovolenky a aj dôchodci obľubujú teplo. Sú európske topky, pri ktorých sa oplatí vyhnúť letnému masovému turizmu a nechať si ich návštevu mimo sezóny. Kam sa teda v lete vybrať na dovolenku? Či už túžite po exotike, aktívnom oddychu na horách alebo spoznávaní histórie a kultúry, máme pre vás tipy na jedinečné zážitky, ktoré splnia vaše cestovateľské sny.

Objavujte exotiku

1. Thajsko a juhovýchodná Ázia

Juhovýchodná Ázia − dobrodružstvo plné chutí, vôní a kultúrnych zážitkov. Zdroj: archív Victory Travel

Thajsko je jednoznačne najobľúbenejšou destináciou pre milovníkov exotiky s nádhernými plážami, bohatou kuchyňou a kultúrou. V juhovýchodnej Ázii sa toho však skrýva oveľa viac. Zoznámte sa toto leto s rozmanitosťou krajín Thajska, Malajzie, Kambodže, Indonézie a Singapuru na jednom z našich TOP zájazdov. Navštívte najväčšie chrámy sveta a pulzujúce metropoly. Užite si jazdu na tuk-tukoch, plávajúce trhy a ryžové polia na bicykloch. Nasajte atmosféru optimistických ázijských kultúr a dobite si baterky na celý rok. 

 

2. Japonsko

Japonsko − krajina vychádzajúceho slnka. Zdroj: Nela Biedermannová a Ján Drapela − Victory Travel

Japonsko vytvára fascinujúci kontrast medzi hyper-modernými technológiami a tradičnou kultúrou. Vydajte sa na nezabudnuteľnú cestu do krajiny samurajov, gejší, šongúnov a nindža bojovníkov. Navštívte Tokio, najmodernejšie mesto sveta, preskúmajte starobylé chrámy v Kjóte a doprajte si japonské kulinárske špeciality priamo od majstra. Pridajte sa na náš aperitív v Japonsku alebo rovno na veľký okruh Japonskom

3. Portugalsko

Jazerá v Sete Cidades a Portugalsko, ktoré vám vyrazí dych. Zdroj: Nikoleta Kotrčová

Hoci nie sú na druhom konci sveta, ich exotický nádych vás očarí. Nie nadarmo sa hovorí, že Madeira a Azorské ostrovy sú Havaj Európy.

Nechajte sa vtiahnuť do lisabonských uličiek, ochutnajte pastel de nata, preskúmajte Madeiru s jej bujnou vegetáciou a vydajte sa na dobrodružstvo po Azoroch, kde vás čakajú termálne pramene, sopečné krátery a malebné dedinky. Náš zájazd Lisabon, Madeira, Azorské ostrovy je ideálny pre rodiny s deťmi, páry aj jednotlivcov, ktorí hľadajú jedinečné zážitky a oddych. 

TIP: Viete, čo majú tieto portugalské súostrovia spoločné a v čom sa naopak líšia? Prečítajte si Madeira vs Azory: ktorý sopečný ostrov si vybrať.

 

Uniknite do divočiny

V Škandinávii a okolitých regiónoch cez leto slnko nikdy úplne nezapadne (alebo len na krátko), takže dni sú oveľa dlhšie. A čo je na dovolenkových dňoch najkrajšie? Pocit, že sa nikdy neskončia.

4. Island

Prírodné scenérie, morské vtáky a gejzíry na Islande. Zdroj: archív Victory Travel

Island vás opantá svojou surovou krásou. Preskúmajte všetko, čo tento jedinečný ostrov ponúka na našom týždňovom okruhu. Od pozorovania veľrýb, tuleňov a sobov po nádherné scenérie vodopádov, gejzírov a ľadovcov. Navštívite Reykjavík, najsevernejšie hlavné mesto sveta, zažijete prechod popod stratovulkán, pohľad na kontinentálnu trhlinu a relax v prírodných termáloch.

5. Nórsko

Nórske fjordy, krásny Bergen a Trolltunga. Zdroj: Martin Dubeň − Victory Travel

Nadýchajte sa cez leto toho najčerstvejšieho vzduchu v scenérii nórskych fjordov. Zdolajte ikonický trek Trolí jazyk a objavte krásy multikultúrneho Osla a historického Bergenu. Zájazd do Nórska je ako ušitý pre milovníkov turistiky a úžasných výhľadov.

 

6. Faerské ostrovy

Nedotknutá príroda Faerských ostrovov. Zdroj: archív Victory Travel

Ak hľadáte niečo odľahlé a netradičné, navštívte súostrovie kde prebýva viac oviec, ako ľudí. Na Faerských ostrovoch vás ohromia vodopády padajúce z vysokých útesov priamo do mora a obrovské kolónie tučniakov. Pripravte sa na intenzívny zážitok, pretože za 7 dní prejdeme spolu 7 ostrovov. 

Zastavte sa v čase

7. Čína

Šanghaj a Veľký čínsky múr, zdroj: Katka Straková − Victory Travel

Spoznajte fascinujúcu kultúru najstaršej civilizácie sveta. Vystúpte na najvyššie mrakodrapy modernej metropoly Šanghaj a na bicykloch sa prevezte po mestských hradbách historického Xi´anu. Zažite Veľký čínsky múr, terakotovú armádu a Zakázané mesto čínskych cisárov. Tento do detailu prepracovaný a rokmi overený zájazd vás zavedie na fascinujúce miesta najľudnatejšej krajiny sveta.

8. Škótsko

Škótska kultúra a príroda. Zdroj: Pexels

Na prvý pohľad mrazivé, hlboko vo vnútri hrejivé − Škótsko vás očarí svojou drsnou krásou. Prejdite sa po starobylých mestách Edinburgh a Glasgow, v lokálnom pube si zatancujte Ceilidh a ochutnajte pravú škótsku whisky. Navštívte ostrovy Vnútorných Hebríd, známe z filmov Harry Potter a Highlander. Náš škótsky okruh je plný autentických zážitkov a bude to bezpochyby vašich najlepšie využitých 8 dní. 

9. Turecko

Turecká atmosféra. Zdroj: Romana Procházková − Victory Travel. Let teplovzdušným balónom. Zdroj: Depositphotos

Túžite po rozprávkovej krajine? Vydajte sa do Turecka. Preleťte sa teplovzdušným balónom nad skalnými útvarmi Cappadocie, objavte podzemné mesto a užite si adrenalín na štvorkolkách. V Istanbule sa ponoríte do víru orientálnych trhov, ochutnáte miestne delikatesy a zažijete jedinečnú atmosféru mesta na dvoch kontinentoch. Dokonalá dovolenka v Turecku pre všetkých romantikov a milovníkov výborného jedla.

TIP: Prečítajte si Cappadocia: čo vidieť a zažiť.

10. Balkán

Albánsko − obec Kruja a hrad Skanderbeg. Zdroj: Depositphotos

Dovolenku na Balkáne my slováci poznáme najlepšie. Ak je Chorvátsko stále prvé, čo vám pri balkánskej dovolenke napadne, skúste toto leto objaviť skryté klenoty Balkánu. Preskúmajte starobylé kláštory, farebné ulice, dychberúce hory a krásne pláže s priezračnou vodou. Vydajte sa s nami na 10-dňovú dobrodružnú cestu do pohostinného Albánska a Kosova. Na výlet vás vezmeme aj na malebný ostrov Korfu.

11. Delta Dunaja

Constanta v Rumunsku, Delta Dunaja a biely pelikán. Zdroj: depositphotos

Oddych hneď nemusí znamenať týždeň ležania na pláži. Máte voľné 4 dni? Poďte sa okúpať v ramenách Dunaja a pozorovať biele pelikány, či orly bielochvosté. Vydajte sa na plavbu naším 4* plávajúcim hotelom s vynikajúcou kuchyňou po najvzdialenejších miestach európskej Amazonky. Čaká vás aj prehliadka prímorského mesta Constanţa z roku 600 pred n. l.. Tento zájazd ponúka kombináciu relaxu a jedinečnej prírody.

Kedy si najlepšie rezervovať letnú dovolenku?

Ľudia majú rôzne preferencie. Niektorí si radi cestovanie plánujú s dostatočným predstihom, iní sa rozhodujú na poslednú chvíľu. Ak ešte nemáte zarezervovanú dovolenku na leto 2024, teraz je ten najlepší čas. Zaručíte si tak dostatočný výber.

Prečo v lete cestovať s Victory Travel?

S našimi skúsenými sprievodcami, ktorí sú vo svojich destináciách “doma”, zažijete intezívne a autentické zážitky. Zoberú vás na tie najlepšie miesta a vtiahnu do lokálnej atmosféry. Najmä v lete, kedy sú reštaurácie a hlavné turistické atrakcie prirodzene plnšie, oceníte malé skupinky. Bez ohľadu na to, ktorú z našich destinácií si vyberiete, garantujeme vám vysokú úroveň služieb a kvalitu.

Tak neváhajte a pridajte sa k nám na nezabudnuteľné dobrodružstvá.

 

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK? PODPORTE HO ZDIEĽANÍM!
Autor: Nikoleta Kotrčová

Nikoleta Kotrčová

O autorovi

Digitálna nomádka, ktorá s ruksakom na chrbte spoznáva svet. Vášeň k cestovaniu objavila počas štúdia v Grécku a Nórsku. Obľubuje zvieraciu spoločnosť a keďže sa sama ešte neusadila, stráži ľuďom na cestách ich domácich miláčikov. Kultúru krajiny objavuje cez lokálne jedlo a ľudí, najradšej má ázijskú a indickú kuchyňu. Miluje hory aj oceán, kde nachádza nesmiernu hĺbku a inšpiráciu. Keď práve nepíše o všetkých úžasných miestach na svete, ktoré by ste mali navštíviť, túla sa, fotí a objavuje nepoznané.